Ετοιμάστε το σπίτι για επισκέψεις με τον ατμοκαθαριστή ανά χείρας

02 Μαϊος 2023 14:44

Ο ατμοκαθαριστής είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, όταν περιμένουμε επισκέψεις και δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε.

Γιατί καθώς είναι λογικό, τα καθαρά πατώματα είναι το πρώτο πράγμα, που παρατηρεί κανείς. Δεν είναι όμως και αυτό από το οποίο ξεκινά και η προσπάθεια να συμμαζέψουμε το σπίτι. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα, ώστε το σπίτι να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φίλους μας ανά πάσα στιγμή.

Ο λιγότερος δυνατός χρόνος για το μέγιστο αποτέλεσμα

Ακούγεται ιδανικό και είναι εφικτό. Μπορείτε να φρεσκάρετε το σπίτι, πριν δεχθείτε τους καλεσμένους σας, καταβάλλοντας την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, έχοντας υπόψη τα ακόλουθα:
Εστιάστε στα δωμάτια, που θα επισκεφτούν οι καλεσμένοι: Μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, είσοδος. Δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε με το γραφείο ή το δωμάτια της μπουγάδας. Ούτως ή άλλως δε θα τα επισκεφτούν αυτά. Απλώς θα χάσετε χρόνο.

Οργανώστε όλη την οικογένεια. Κάθε μέλος μπορεί να συνδράμει. Όσο ένας θα σκουπίζει, ο άλλος θα τακτοποιεί και τούμπαλιν.

Εργαστείτε γρήγορας διαθέτοντας τον λιγότερο δυνατό χρόνο. Μαζέψτε τα ασυμμάζευτα αντί να καθαρίσετε τον φούρνο. Αν ο διαθέσιμος χρόνος δε φτάνει, βάλτε τα όλα σε ένα καλάθι και κρύψτε το σε κάποια ντουλάπα. Ακριβώς όπως κάνουν τα παιδιά! Είναι σοφά.

Δεν ήρθε η ώρα για τη σιδερώστρα, αλλά της εισόδου

Σε καμία περίπτωση δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα να βγάλετε τη σιδερώστρα και να αρχίσετε το σίδερο. Αντ’ αυτού καθαρίστε και σκουπίστε την είσοδο. Είτε οι καλεσμένοι χρησιμοποιούν τη μπροστινή είτε την πίσω είσοδο είναι η πρώτη εντύπωση για το σπίτι σας. Απομακρύνετε χώματα και σκόνες και τινάξτε το χαλάκι της εισόδου.

Αν έχετε γυάλινη πόρτα σκουπίστε τις δαχτυλιές και πιθανούς λεκέδες για να δώσετε την εντύπωση του καθαρού σπιτιού. Ρίξτε μια ματιά τριγύρω. Μαζέψτε τα παπούτσια, συγκεντρώστε την αλληλογραφία σε ένα κουτί και κάντε στην κρεμάστρα χώρο και για τα παλτό των καλεσμένων.

Τακτοποιήστε το καθιστικό

Μετά την είσοδο έρχεται η σειρά του καθιστικού, εκεί δηλαδή όπου θα περάσετε χρόνο με τους φίλους σας. Πάρτε ένα καλάθι και κινηθείτε στο δωμάτιο με τη φορά του ρολογιού, ώστε να μαζέψετε οποιαδήποτε ακαταστασία. Καθώς περνάτε τινάξτε τα μαξιλάρια και ισιώστε τα ριχτάρια. Έχετε πρόχειρο κι ένα πανάκι μικροϊνών για ένα γρήγορο πέρασμα σε ράφια και τραπέζια.

Κάντε το μπάνιο να αστράφτει
Η απλώστρα θα έρθει σε δεύτερη μοίρα

Όχι, αυτή δεν είναι η στιγμή να βάλετε ένα πλυντήριο στα γρήγορα. Κατ’ επέκταση ούτε και η ώρα για να υποδεχθεί την μπουγάδα σας η απλώστρα. Ίσα ίσα που αν σκοπεύετε να κινηθείτε στη βεράντα ή τον κήπο για μπάρμπεκιου το πλύσιμο των ρούχων θα είναι άδικος κόπος. Τι να κάνετε;

Μαζέψτε προσωπικά αντικείμενα σε συρτάρια και ντουλάπια. Πάρτε τα απολυμαντικά πανάκια και καθαρίστε επιφάνειες, όπως ο πάγκος του μπάνιου και ο νιπτήρας. Καθαρίστε τους καθρέφτες, απολυμάνετε τα πόμολα και βεβαιωθείτε, ότι ο χώρος αστράφτει. Φροντίστε να υπάρχουν φρέσκες πετσέτες χεριών, αρκετό χαρτί υγείας, και σαπούνι στη θήκη του. Αν προλαβαίνετε, ένα γρήγορο σκούπισμα και σφουγγάρισμα δεν είναι κακή ιδέα.

Τέλος φροντίστε η κουζίνα να είναι συμμαζεμένη και καθαρίστε τις επιφάνειες. Σκληρές δουλειές, όπως τακτοποίηση ραφιών, ψυγείο, φούρνος είναι για άλλες ώρες. Αερίστε το σπίτι, ώστε να δώσετε αίσθηση καθαριότητας και είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε τους φίλους σας!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos